Medewerkers

Organist: Matthijs Breukhoven

Matthijs Breukhoven werd geboren op 17 januari 1992 en volgde zijn eerste pianolessen op de SKVR muziekschool te Rotterdam. Daarna kreeg hij 5 jaar les op piano en orgel van organist Frank J. van Wingerden. Matthijs ontving van 2009 tot 2014 zijn orgellessen van Arjen Leistra (literatuur), organist van de Sint Janskerk te Schiedam en in 2012 van Gerben Mourik (improvisatie), organist van de Sint Michaelskerk te Oudewater.

Ook studeerde hij in 2013 tijdens zijn verblijf van een half jaar in Australië bij Dominic Perissinotto, organist van de St. Patricks Basilica te Fremantle.

Matthijs studeerde hoofdvak orgel aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) bij Bas de Vroome en Ben Van Oosten. Daarnaast kreeg hij improvisatielessen van Hayo Boerema en koordirectie van Wiecher Mandemaker. Kerkmuziek studeerde hij bij Hanna Rijken en Arie Hoek   In 2021 studeerde Matthijs af als Master of Music na een 2 jarige studie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht bij Reitze Smits. Daarnaast studeerde hij bijvak klavecimbel bij Siebe Henstra en beiaard bij Frans Haagen en Christiaan Winter   Hij volgde masterclasses bij onder anderen Wolfgang Zerer, Arie. J. Keijzer, Aude Heurtematte, Henry Fairs, Leo van Doeselaar, Sietze de Vries en Olivier Latry   Matthijs is organist van de Oude kerk te Rotterdam-Charlois en de Alexanderkerk te Rotterdam.   Daarnaast is Matthijs dirigent van het Rotterdams Dameskoor en Chr. gemengd koor Shining

Matthijs gaf concerten in Nederland, Duitsland, Frankrijk (o.a de St. Eustache in Parijs), Oostenrijk en Australië.

In juni 2015 won hij de 2e prijs bij zijn debuut bij het Govert van Wijn concours in de Groote kerk van Maassluis

Naast zijn muziek studies heeft Matthijs in 2013 zijn diploma MBO werktuigbouwkunde behaald.

https://www.matthijsbreukhoven.nl/


Geluidsopname: Jaap van Gils

Jaap van Gils (1975) is naast zijn onderwijsbaan sinds 1998 actief in het maken van professionele geluidsopnamen. Hij heeft diverse Cassettes en CD’s geproduceerd. Sinds de start van het corona-tijdperk ook actief met youtube-producties. Sinds 1997 is hij organist en toetsenist in diverse kerken en bij diverse koren en bands. Hij is vrijwilliger als voorzitter van de concertcommissie en de stichting van de Oude Kerk Charlois en creëert daar ruimte voor artiesten om in de prachtige akoestiek muziek te maken, concerten te geven en muziek op te nemen. Zelf heeft hij recent met Suzana Lașcu diverse producties gemaakt en maken zij samen geïmproviseerde muziek met orgel en zang. Jaap heeft geadviseerd bij het opzetten van dit project ‘ orgel boergoensevliet ‘.

http://www.jvgmusic.nl/


Registrant en video-opname: Martin van Rossum

https://martinmuziek.wixsite.com/rossumfotografie